Npr. skript je ovog tipa
$vrsta=1;
include"nesto.php";
$vrsta=2;
include"nesto.php";
U okviru datoteke "nesto.php" postoji promenljiva $red koja dobija vrednost na osnovu vrednosti promenljive $vrsta. Kada se skript izvrsi promenljiva $red moze da dobije vrednost samo na osnovu $vrsta=1. Ponovno ukljucivanje skripta "nesto.php" nije moguce.....
11.08.2002. u 21:17
NetworkAdmin Zoran Knezevic programer u jednoj X kompaniji, radim na daljinu online. Beograd
U tom nesto.php je funkcija koja re zove recimo nestophp()
dole nastavis...
$vrsta=1;
nestophp();
$vrsta=2;
nestophp();
Inace tvoj stil programiranja je katastrofa po onome sto sam ja vidio do sada, idi nauci malo objektno orjenticano programiranje sa PHP i okani se tih proceduralnih folova iz c i FORTRAN-a
Radi se o tome da upravo funkcija nestophp() iz skripta "nesto.php" nije u mogucnosti da redeklarise vrednost.
Pocetnik sam pa nisam siguran da li sam je dobro definisao.
U svakom slucaju hvala i oprostite na uznemiravanju.
Pozdrav
11.08.2002. u 21:58
NetworkAdmin Zoran Knezevic programer u jednoj X kompaniji, radim na daljinu online. Beograd
Po ovome se inace vidi da sam pocetnik. Iskreno nisam.
Neiskustvo izgleda cini svoje.
Nisam se naravno uvredio, jednostavno nisam imao koga da pitam.
Jos jedno hvala (stvarno).
Sve najbolje
Pozdrav
11.08.2002. u 22:23
ne valja dva puta uključivati isti fajl... zato što php parser alocira memoriju i blablabla (čitao sam na phpbuillder.com). E sada zašto ne uključiš fajl jednom, i zatim dva puta pozoves funkciju?