Evo konkretno, windows je u pitanju:
Krenuo sam da za jedno dijete malo prilagodim njegovom uzrastu jednu njegovu igricu (2D) "ušminkavanjem spolja".
U tu svrhu mi je bilo potrebno da propoznam lokaciju određenih likova koji se pojavljuju tu (npr. lokaciju šešira i sl.).
Stvar me zainteresovala i prerasla praktični značaj toga što se prvobitno htjelo.
Pa sam uzeo DC prozora i pomoću funkcija GetPixel i SetPixel postigao cilj, s obzirom na karakteristični opseg boja npr. toga šešira, i njegovo lociranje u 99% slučajeva.
Ispitivanje čitave površine prozora GetPixel funkcijom je prilično sporo pa sam pomislio da bi puno elegantnije i brze rješenje bilo, kada bih nekako saznao poziciju spritova na prozoru (njihove koordinate ili njihove pravougaonike), pa onda samo njih ispitivati GetPixel-om (ili postoji neki pogodniji / brzi način), da li se radi o šeširu ili ne.
Da li se to moze lako postići kroz DirectX ili je dovoljno mozda samo praviti kopiju DC-ja u sistemskoj memoriji (CreateCompatible... Bitmap/DC npr.), pa onda tu ispitivati pixel-e (na koji način, kojom funkcijom), što bi trebalo biti nešto brze, ali i tada još uvijek pretrazujem čitavu površinu bitmape, a mogu li se mozda locirati spritovi i na ovaj način (kroz kopiju u sistemskoj memoriji)?