imam problem........
Konektujem se na mrezu koju je drugar napravio i ime mreze mi je zeleno,a njegov user ispod je zut,ili siv,i kad se pozicioniram na njega pise,unreachable-nedostupan,zasto?
Ima li jos neka podesavanja?
Bitinfo NET
21.03.2006. u 22:54
Beli Mag Zemun
Član broj: 22593 Poruke: 114 ..shall-bg.customer.sbb.co.yu.
Da ne bih postavljao novu temu "Problemi sa Hamachijem" pitati cu ovde.
Sve sam procitao na ovom forumu oko navedenog programa. Izvrsio sam sva moguca podesavanja od Microsoft Networking-a, podesavanja prava pristupa u XP na NTFS, formiranja Guest naloga i njegovih ovlascenja, delenja foldera i podesavanja Servisa samog XP.
Ja se nalazim na SBB-u, kablovski modem, a drug na Dial up vezi na PTT-u. Konekcija se ostvari brzo i poruke idu bez problema, i naravno Ping funcionise. Problem je sto ni ja ni on ne mozemo videti Desktop ( ukljucen i Desktop sharing) onog drugog, a ni deljeni direktorij kojeg sam sa svim napred navedenim podesavanjima postavio na Desktopu mog racunara. Probao sam da iskljucim Firewall (ZoneAlarm), Windowsov firewall je iskljucen, ali ne pomaze.
Zna li neko gde gresim, ili ako ima volje da mi detaljnije napise kako podesiti Hamachi i koja su to ostala bitna podesavanja da bih ostvario deljenje foldera i pristup fajlovima na drugom racunaru ?
malopre sam instalirao Hamachi i imam veliki problem. Sve sam lepo podesio i uspeo da vidim drugi kompjuter i da on vidi mene. Medjutim, kada sam pokusao da preuzmem jedan malo veci fajl sa drugog racunara (da bih proverio brzinu prenosa) komp sa koga sam preuzimao fajl je poceo da se koci. Kada sam proverio opterecenje procesora (na kompu sa kog preuzimam fajl) video sam da je opterecen skoro 100%!!! proverio sam procesor na svom racunaru i video da je i on dosta opterecen (oko 70%). Mozda je bitno da pomenem da imam ADSL konekciju (768/192kbts), moj komp je centrino 1.7GHz a ovaj drugi AMD 1600+ (1.4 Ghz)
da li se ovo desava samo kod mene ??
Predrag Blagojevic
Predrag Blagojevic
17.05.2006. u 00:56
Vladokv Vladimir Knezevic Kraljevo
Član broj: 31521 Poruke: 327 *.pat-pool.kv.sbb.co.yu.
I meni se opterecuje procesor pri brzinama vecim od 50 Mbps. Ovo napominjem za LAN. Da li se procesori opterete odmah po pocetku transfera ili malo kasnije?
Konektiram se bez ikakvih problema i mogu catat bez problema, no kada zelim otvoriti drugi racunar ili pingat ga kaze ip not found odnosno request timed out!
posto sam jednom imao acc. na Hamachi-u i onda ga uninstalirao, da li mogu da vratim na taj acc. jer nisam onda stavio master password i sada nemogu biti administrator vpn-a
napravio sam server sa drugovima da igramo mohaa.kad igramo preko servera ,ping nam je oko 50 ms (adsl 512/128).
oce li biti nesto nizi ping preko hamachija?
A jel moze ovaj hamachi da se postavi kao lokalni server (da ne bi morale masine da budu na internetu) ili mora da se koristi centralni hamachi server??
--
"Once hadst thou passions and calledst them evil. But now hast thou only
thy virtues: they grew out of thy passions."
Ljudi imam problem kao decko sto je pomenu u pre par postova.
Hamachi radi super,ping TTL=128,tu nemam problema,
ALI,kad igram (u ovom slucaju Call of Duty) u multiplayer-u ,cim udje treci igrac,igra zabada,tj secka mnogo i ne mogu da kontrolisem komande,lete levo-desno...
Zna li neko u cemu je problem??????????????????
Hvala
06.05.2007. u 22:57
Mister Big Time Belgrade
Moderator Član broj: 15306 Poruke: 3370 *.yubc.net.
Verovatno sam glup , ali i posle citanja celog posta meni nije jasna jedna stvar. Da li uz pomoc programa mogu ja da igram pes 6 recimo na dva racunara koja su medjusobno povezana ali nisu na netu? Znaci obican LAN , i PES 6?
Who's your daddy?
08.05.2007. u 13:53
Milos Stojanovic Belgrade
Moderator Član broj: 10343 Poruke: 1858 *.adsl.beotel.net.
zanima me samo jedna stvar kada podesite hamachi mrežu da li klijenti koji su na istoj mreži uvek imaju iste ip adrese ili se one menjaju svaki put kad se korisnik pojavi ponovo na internetu!?!