Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

php+apache problem

[es] :: Linux/UNIX serveri i servisi :: php+apache problem

[ Pregleda: 4515 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

tarantula
srbija

Član broj: 1123
Poruke: 115
*.ptt.yu



Profil

icon php+apache problem17.07.2002. u 16:13 - pre 187 meseci
ovako, imam slack8.1. Instalirao sam iz source-a apache-1.3.26 i php-4.2.1.
kod apache-a radio sam: ./configure --activate-module=src/modules/php4/libphp4.a \
--enable-module=so
kod php-a : ./configure --with-apache=/apache-src-dir/ \
--with-mysql

sve se kompajliralo i instaliralo kako treba i dodao sam u httpd.conf :
AddType application/x-httpd-php .php
i napravim u /usr/local/apache/htdocs/test.php i u php bloku stavim :
<?php
print "test\n";
?>
i on sve lepo prikaze kad otvorim localhost/test.php kao i kad dodam neki kod sa mysql funkcijama.

problem nastaje kada hocu iz html forme da posaljem info na test2.php preko:
<form action="test2.php" method="post">
unesi: <input type="text" name="unos">
<input type="submit" value="klikni">
</form>

a u test2.php stavim:
<?php
echo "$unos";
?>

i kad otvorim u browseru on mi kaze METHOD "POST" NOT ALLOWED.
Prekopirao sam iz /php-src-dir/php.ini-dist u /usr/local/lib/php.ini i restartovo apache i opet nece da radi. Onda sam u tom php.ini nashao register_globals=Off i promeni u On , restartovao apache i opet nece da radi. Probao sam sve to da obrisem (apache i php) pa da instaliram iz slackware paketa i apache i php ali opet nije radilo. Takodje sam probao da prilikom instalacije apache i php-a uradim sledece:
za apache
./configure --enable-module=so
za php:
./configure --with-apxs=/usr/local/apache/bin/apxs \
--with-mysql
i nije htelo ni ovako da radi. Ima li neko bolju ideju ????
Nadmudriti protivnika
 
Odgovor na temu

Jbyn4e

Član broj: 422
Poruke: 6049
*.verat.net



Profil

icon Re: php+apache problem17.07.2002. u 17:02 - pre 187 meseci
Problem ti je verovatno u exec-cgi direktivi ili tako necemu kod apache-a. Nije do php-a, jer bi ti on javio drugu vrstu greske. Pogledaj tu gde si instalirao:
apache/htdocs/manual/howto/cgi.html.html
i videces 4 slucaja zasto se javlja to method not allowed, valjda ce ti to nesto pomoci...
Pogledaj naravno i sta pise u error.log fajlu apache-a.
Znaci, nije ti do php-a, vec do podesavanja apache-a.

Kad sve ostalo zakaže, pročitaj uputstvo...
 
Odgovor na temu

tarantula
srbija

Član broj: 1123
Poruke: 115
*.ptt.yu



Profil

icon Re: php+apache problem17.07.2002. u 18:03 - pre 187 meseci
pa procitao sam taj howto ali nema nista sto se tice tog problema ...
pokusao sam da dodam medju opcije htdocs direktorjiuma i +ExecCGI ali nista .....

Nadmudriti protivnika
 
Odgovor na temu

B o j a n
eCTRL
EU

Član broj: 1178
Poruke: 2925
*.yubc.net

Jabber: bc@default.co.yu
Sajt: default.co.yu/~bc


Profil

icon Re: php+apache problem18.07.2002. u 10:52 - pre 187 meseci
Loše konfigurisan php.

Evo --configure parametara iz mog <?phpinfo>, kako već ...

Code:

PHP Version 4.1.2 

System OpenBSD marge 3.0 GENERIC#0 i386 
Build Date Apr 18 2002 
Configure Command  './configure' '--prefix=/usr/local/php4' '--with-apache=../apache_1.3.24' '--enable-force-cgi-redirect' '--disable-debug' '--with-openssl' '--enable-track-vars' '--with-zlib' '--enable-bcmath' '--enable-ftp' '--with-imap=/usr/local/imapd/c-client' '--with-imap-ssl' '--with-mysql=/usr/local/mysql' '--enable-versioning' '--enable-memory-limit' '--enable-gettext' 
Server API Apache 



p.s.
Ako navodiš već --with-mysql, navedi mu onda prefix gde ti je instaliran mysql, kao što sam gore naveo.

"It's okay, I'm just admiring to the shape of your skull!" -- Dr. Gonzo
 
Odgovor na temu

Jbyn4e

Član broj: 422
Poruke: 6049
*.53.EUnet.yu



Profil

icon Re: php+apache problem18.07.2002. u 16:47 - pre 187 meseci
Citat:
tarantula:
pa procitao sam taj howto ali nema nista sto se tice tog problema ...
pokusao sam da dodam medju opcije htdocs direktorjiuma i +ExecCGI ali nista .....

Ne bi trebalo da bude do php-a (mada mozda i da, ko zna, mada na phpbuilder-u tvrde da je to samo do konfiguracije apacheovog httpd.conf-a) - a ti bi mogao da pogledas error.log i da napises sta ti tamo javlja (ako uopste javlja).
Kad sve ostalo zakaže, pročitaj uputstvo...
 
Odgovor na temu

tarantula
srbija

Član broj: 1123
Poruke: 115
62.32.53.*



Profil

icon Re: php+apache problem19.07.2002. u 22:42 - pre 187 meseci
B o j a n: probao sam i sa tim opcijama i nece. Ma nema veze stavicu mandrake8.2 ponovo i nece biti poblema ;)) (nadam se )
Hvala svima koji su pokusali da pomognu.
pozdrav
Nadmudriti protivnika
 
Odgovor na temu

Miroslav Zdrale
Beograd/Novi Sad

Član broj: 256
Poruke: 34
*.rcub.bg.ac.yu

ICQ: 32903157


Profil

icon Re: php+apache problem09.08.2002. u 13:14 - pre 187 meseci
U test2.php treba da stavis sledece:

<?php
print $_POST["unos"];
?>

Kad bi koristio GET metod, onda bi trebao staviti ovako:

<?php
print $_GET["unos"];
?>

Ovo mora da radi.

Pozdrav
 
Odgovor na temu

tarantula
srbija

Član broj: 1123
Poruke: 115
62.32.53.*



Profil

icon Re: php+apache problem10.08.2002. u 22:24 - pre 186 meseci
Pozdrav
pa neverujem da je to problem jer sam u php.ini stavio register_globals = On

Ali nema veze sa php-4.2.2 radi sve kako treba.

tnx jos jednom
Nadmudriti protivnika
 
Odgovor na temu

Miroslav Zdrale
Beograd/Novi Sad

Član broj: 256
Poruke: 34
*.srb.co.yu

ICQ: 32903157


Profil

icon Re: php+apache problem10.08.2002. u 23:13 - pre 186 meseci
Ako pises PHP skripte onako kako sam ti rekao onda mora da radi bez obzira da li je register_globals = On ili Off. Ni meni nije pomoglo ukljucivanje register_globals kod PHP 4.2.1, pa sam odlucio da pocnem pisati skripte na ovaj nacin. Na taj nacin cu bar izbeci probleme posto je od verzija 4.2.0 ova opcija pod default iskljucena i mnogi administratori ce tako i ostaviti.
 
Odgovor na temu

NetworkAdmin
Zoran Knezevic
programer u jednoj X kompaniji, radim na
daljinu online.
Beograd

Član broj: 4445
Poruke: 609
*.ppp-01.sa.lol.ba.

Sajt: www.rentalio.com


Profil

icon Re: php+apache problem11.08.2002. u 03:57 - pre 186 meseci
Ma i meni je to bilo dok nisam u php.ini napisao gdje mi je document_root
 
Odgovor na temu

[es] :: Linux/UNIX serveri i servisi :: php+apache problem

[ Pregleda: 4515 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.