Srodne teme
Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Mali problem>..

[es] :: C/C++ programiranje :: Mali problem>..

[ Pregleda: 2833 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

partlov
Petar Partlov
ASW Inženjering d.o.o.
Beograd

Član broj: 102
Poruke: 39
*.ptt.yu



Profil

icon Mali problem>..01.07.2002. u 17:59 - pre 188 meseci
Radim jedan programcic u c-u i javlja mi se problem koji mi nikako nije jasan.Greska je u sledecem redu:
-------------------------------------------------------------------------
serv_addr.sin_addr = *((struct in_addr *)he->h_addr);
------------------------------------------------------------------------

Da vam jos pomognem greska koju dobijam je:
-----------------------------------------------------
dereferencing pointer to incomplete type.

----------------------------------------------------------------------

Jos da napomenem da je struktura serv_addr tipa : struct sockaddr_in .



 
Odgovor na temu

Ivan Tanasic
BGD-SRBIJA

Član broj: 220
Poruke: 965
*.yubc.net

Jabber: Autoexes@jabber.sk
ICQ: 129145438


Profil

icon Re: Mali problem>..02.07.2002. u 16:44 - pre 188 meseci
Tu tesko da je greska, tj ta linija je dobra (gcc to kompajlira bez problema u mom programi koji sadrzi identicnu liniju -- dobro, pise server umesto serv_addr al to je to ;).

Znaci, zakacio malo vise koda (tj ovaj deo sa socketima koji mlati) pa da vidimo..

Srecno, Ivan

Ivan Tanasic - Autoexes

>cd pub
>more beer
 
Odgovor na temu

sspasic
Sasa Spasic

Član broj: 3261
Poruke: 175
212.124.183.*

Jabber: sspasic@elitesecurity.org
ICQ: 35454521


Profil

icon Re: Mali problem>..02.07.2002. u 20:14 - pre 188 meseci
Fali ti neki include, i to verovatno jedan od:
#include <sys/types.h>
#include <sys/socket.h>
#include <netinet/in.h>
#include <netdb.h>

Kladim se na ovaj poslednji.

Ovo incomplete type znaci da je u nekom hederu definisano:
struct hostent;
da bi ime strukture moglo da se koristi u prototipovima funkcija, ali sama struktura je u netdb.h

 
Odgovor na temu

partlov
Petar Partlov
ASW Inženjering d.o.o.
Beograd

Član broj: 102
Poruke: 39
*.ptt.yu



Profil

icon Re: Mali problem>..04.07.2002. u 20:33 - pre 188 meseci
Ma ukljucio sam sva zaglavlja i pronasao sam gresku na drugom mestu.
A hvala na pomoci.
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: Mali problem>..

[ Pregleda: 2833 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Srodne teme
Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.