imam skystar2 karticu tanjr 1m TRIAX i nokia universal LNB
Hvatam sirius, thor, telecom 2, telecom 2d atlantic bird 2.
Na atlantic birdu 2 tj 8W hvatam HRT1 i tu se nalazi bktv sat ali bk nemogu da uhvatim uopste nema signala imam dosta programa na atlantic birdu 2, 8W
sta moze da bude problem.
Nista dalje od siriusa istocno 5 nemogu da hvatam tj(HOTBIRD EUTEL SAT 1,2,3
ASTRA ITD) Smeta mi planina.
frekvencija za bktv je 11306
H
27500
pa ako neko zna ?
cane81:
Nista dalje od siriusa istocno 5 nemogu da hvatam tj(HOTBIRD EUTEL SAT 1,2,3
ASTRA ITD) Smeta mi planina.
Planina ti može smetat jedino pod uslovom da ti je antena u pecini
Jel tebi na to mjesto gdje ti je antena tokom cijele godine dopire sunce??? i ako da od kojeg do kojeg sata?
sunce dopire po citav dan bas na antenu ali nenogu nista da uhvatin isticno osim siriusa.
mislim da su sateliti nize od sunca
kad okrenem na sirius antena mi gleda uza planinu
a kad okrenem na hodbird onda u planinu
do planine ima nekih 700 m a visoka ke otprilike 350 m
Zato sam te i pitao jel ti sunce tokom cijele godine ako je ta mjera i približno tocna onda ti je s osnovnim poznavanjem geometrije lako izracunat kut, kut nagiba antene za taj satelit nije problem pronac, s ovim podacima bez da racunam uvjeren sam ga moraš hvatat, i ne samo njega nego i dobrano na istok
Nisi rekao lokaciju odakle si??? Ako si u norveskoj ili negdje na sjeveru europe sateliti koji su istočno od siriusa se malo teze hvataju, sa nizim uglom i tu planina moze da smeta.
I ja stvarno nemam iskustva sa teritorijom Norveske, ni ja nisam odmah pogledao lokaciju, ali sumnjam da signal sa Hota dolazi sa tako niske pozicije bez obzira sto se radi o Skandinaviji. Pozdrav!
Jeste zbog planine, ljudi ovde hvataju hodbird sa antenom 50 cm promera
imaju signal i do 70%
ali njima nesmeta planina za hotbird i ostale satelite
Shvatam da je nekima to malo cudno ali tako je.
gledam montenegro ma telecom 2c i ostalo nista od nasih kanala
imam pink ali on je kodiran isto na telecom 2c, tako da od njega nemam vajde.
bktv postoji na telecomu 2d ali nemam signala na toj frekvenciji
signal mi je inace na telecom 2d 65% tu skidam filove sa skyDSL.
@cane81 kako sam ti vec napisao, pokušaj izracunat kut koji ti je na toj poziciji potreban da bi vidio satelit, isto tako pogledaj s obzirom na poziciju koji ti treba bit nagib antene, jednostavno ne vjerujem da ti smeta planina, pazi antena, pretpostavljam da se radi o offset, ne gleda njena os prema satelitu, nego je kut dvostruko veci nego je položaj LNB-a prema osi.