Zelim da dodam za one koji ne znaju , ali koliko je meni poznato kontrola letenja je nezavisno preduzece, dakle nije javno kako bi ekonomista nazvao onog ko se finansira iz budzeta Srbije , te su im zarade mnogo vise no na aerodromu "Nikola Tesla" . Finansiraju se od preleta , a fala Bogu u poslednje vreme broj znacajnije raste iako radnicima aerodroma zarada ne raste(radio sam na pretovaru tereta pa znam) ...ide i Univerzijada koja bi konacno trebala da skine embargo na letacki prostor nase drage zemljice
Ilustracije radi obican fizikalac sada prima jedva 20 000 din a lomi kicmu(kicma-trans
400 evra je dobijao radnik bivse Jugoslavije , imao je sendvic sa aviona , sok , hranu dzabe , prevoz(bus slican ovom JAT ovom do praga kuce gde god ziveo!!!) , restoran . Sada restoran Borik dobro zaradjuje na pljeskavicama i sl , dok je kuvani (!!!) rucak bio do 70 din i to da se nakrkas bas u stilu Balasevic a pesme ... Da i ne pominjem da sredstava rada nema , flota zastarela (Onog nesretnog Ziku ubise zbog kapare u Airbus u - inace za one koji ne znaju kako je raditi u bagazniku aviona , da kazem da prostor za kicmu dosta znaci tako da ako moram izmedju Boinga , Airbus a , Gasproma-JAK aviona ili Tupoljeva da biram, Airbus je pun pogodak !!!)...Da ne pominjem da ni rezervno odelo i cipele nemaju za zimu ...

Re: Kako postati kontrolor letenja?