|
hodac Stevan Sisakovic ns/ue
Član broj: 192 Poruke: 502 *.verat.net
Jabber: hodac@jabber.com Sajt: www.lug.co.yu
|
Moja ideja nije da se ceo sistem digne na Linux u skolama, vec najvise 2,3 kompljutera, da malo napredniji ucenici koriste dati OS, i da vide prednosti i mane.A to oko instalacija Linux, mislim da je smesno, daj ljudi instalirati Linux je lakse nego Windows (mislim na korisnicki nastrojene distribucije), jer nema potrebe za instalacijom drivera.Znaci flopi i posle neka mala upustva, bar je tako na Mandrake, use i red hatu.Ja sam licno napisao detaljna upustva za mandrake 8 i 8.2 suse 7.2 pa ako neko zeli dacu mu na mail.A mislim da je bolje organizovati udruzenja Linux korisnika po gradovima, ili u bg po delovima grada, gde ce ljudi koji znaju pomoci pocetnicima djabe. Ja tako nesto zelim da izvedem u uzicu.A to oko instaliranja mascina batalite, bolje pokaziite neke naprednije stvari ljudima, a po meni ako neko zeli da popularizuje Linux prvo trebaa da napise dosta dobrih tekstova, da ponudi programe koji ce biti pandam onim iz MS, openoffis, startoffis, pa potom divx bplayer, mp3, za crtanje, genberalno ono sto se stalno koristi, pomoc oko pokretanja igrica pod linuxom pomocu x plugina i sl. Znaci to treba, tako samo mozete popularizovati Linux, jer sto bi obican korisnik presao na Linux kad mora da se cima da provaljuje neke stvari, kad ima free windows jos i free jake markirane programe.
|