Napravio sam Skracenu 3D Korner antenu, postavio je, i to radi super.
Evo nekoliko informacija za sve koji planiraju da je prave:
-Udaljen sam od pristupne tacke oko 2.5 kilometara.
-Koristio sam eloksirani aluminijum ofarban sa jedne strane (koristi se za ALU stolariju).
-Za aktivni i pasivni element sam koristio bakarnu zicu 4.5 milimetara iz kabla za elektro instalaciju.
-Nisam mogao da nadjem N-konektor, pa sam umesto njega koristio veliki audio "banana" dzek za ugradnju 6.3 milimetara.
-Kroz ove dzekove sam provukao aktivni i pasivni element, ali tako da izmedju dzeka i elemenata bude izolacija.
-Za izolaciju sam iskoristio spoljni plasticni sloj drugog kabla, tako da elementi moraju da se naguraju i stoje stabilno.
-Na aktivni element sam zalemio obican televizijski antenski kabal od 0.5 metara (taman do AP-a).
-Za dzek koji ide na AP sam iskoristio dzek od antene koji sam dobio uz uredjaj (rasturio sam antenicu).
Moram da kazem da antena radi ekstra. Cisto iz radoznalosti, probao sam da se nakacim na pristupnu tacku koja je udaljena oko 5 kilometara, i RADILO JE. Nisam mogao da verujem. A jos ni antenu nisam napravio perfektno, i sa elementima ka sto pise u uputstvu. A da ne pominjem ovaj vetar koji je razbijao. Antena je, cak iako se jako ljuljala, davala jaci ili slabiji signal. Bitno je da je signala za sve vreme kosave uvek bilo, i da mi je download isao bez problema. Doduse, uz povremeni pad protoka pri jacim udarima vetra. Iako nisam verovao, kada sam u nekoj temi na ovom forumu procitao, da je antena radila cak i kada su joj stranice lepljene selotejpom, sada sam apsolutno siguran u to. Prosto je neverovatno kako lose mozete da je napravite, a da ona i dalje daje skoro maksimum. Inace sto se signala tice, AP mi pokazuje 39 do 42, a provajder mi je sa pristupne tacke izmerio -72 do -74. Nije perfektno, ali s obzirom da je za dzabe, ekstra je. Preporucujem ovu antenu svima.
Pozdrav.
www.info012.com .
forum .
chat
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ne gubite vreme. Počnite da zaradjujete još danas!!!
NeoBux .
BuxOut