Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

file upload -> pomoc

[es] :: PHP :: file upload -> pomoc

[ Pregleda: 3964 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

deki_bg

Član broj: 3334
Poruke: 244
*.yubc.net



Profil

icon file upload -> pomoc12.06.2002. u 09:57 - pre 188 meseci
Imam obrazac i scipt koji bi trebali da upoaduju fije na server...medjutim nesto ne radi.
Molim vas pogedajte kod i poruku koju dobije:

html deo:
<form action="upload.php" method="post" enctype="multipart/form-data">
<br>
<input name="userfile" type="file"><br>
<input type="submit" value="Send files">
</form>
----------------------------------------------------
upload.php:
<?php
if (is_uploaded_file($userfile)) {
copy($userfile, "/VDOMAINS/sajt/web/www/up/aa");
} else {
echo "Possible file upload attack: filename '$userfile'.";
}
?>


Poruka koja se dobije:

Warning: Unable to create '/VDOMAINS/sajt/web/www/up/aa': Is a directory in /VDOMAINS/sajt/web/www/up/upload.php on line 4


Gospoda u Veratu nisu rapsolozeni da mi kazu u cemu je problem pa se obracam vama.

 
Odgovor na temu

Jbyn4e

Član broj: 422
Poruke: 6049
*.verat.net



Profil

icon Re: file upload -> pomoc12.06.2002. u 17:01 - pre 188 meseci
Citat:
deki_bg:
if (is_uploaded_file($userfile)) {
copy($userfile, "/VDOMAINS/sajt/web/www/up/aa");
Poruka koja se dobije:
Warning: Unable to create '/VDOMAINS/sajt/web/www/up/aa': Is a directory in /VDOMAINS/sajt/web/www/up/upload.php on line 4
Gospoda u Veratu nisu rapsolozeni da mi kazu u cemu je problem pa se obracam

Pa lepo ti pise da pokusavas da kopiras fajl na mesto direktorijuma (aa je direktorijum, ali nisi rekao kako ce da se zove fajl koji ce da bude u tom direktorijumu!).
Da si pogledao php faq, video bi da sam ja tamo napisao:
Citat:

copy($userfile, "c:/upload/".$userfile_name);

Primeti razliku u ".$userfile_name"....

Ako ni tako nece, onda si zaboravio da das privilegije da moze da se pise u taj direktorijum (chmod 777 ili neki slican ;))

Takodje, napravi fajl sa <? phpinfo();?> i proveri da li je sledeca linija u delu Configuration->PHP Core istovetna:
file_uploads 1 1

Nadam se da to pomaze...



Kad sve ostalo zakaže, pročitaj uputstvo...
 
Odgovor na temu

RAZZLEDAZZLER
Tora Bora

Član broj: 27
Poruke: 543
*.beg.sezampro.yu



Profil

icon Re: file upload -> pomoc12.06.2002. u 17:14 - pre 188 meseci
a kochi, polako, stani...
Dovoljno je ono shto si mu prvo rekao

Samo je ime fajla zaboravio da stavi, shto mu je i ispisano u greshci
... tako da, ako hocesh da fajl na serveru ima isto ime koje je imao i na lokalnom kompu, onda samo liniju
copy($userfile, "/VDOMAINS/sajt/web/www/up/aa");
zamenish sa
copy($userfile, "/VDOMAINS/sajt/web/www/up/aa" . $userfile_name);

...

A gospoda iz verata su mozda i raspolozeni da ti kazu u chemu je problem, ali mozda jednostavno ne znaju :D
 
Odgovor na temu

Jbyn4e

Član broj: 422
Poruke: 6049
*.verat.net



Profil

icon Re: file upload -> pomoc12.06.2002. u 18:09 - pre 188 meseci
Citat:
RAZZLEDAZZLER:
a kochi, polako, stani...
Dovoljno je ono shto si mu prvo rekao

Ma volim da iscrpim sve mogucnosti :) - ko ce posle ponovo da pise ako nije to!
Kad sve ostalo zakaže, pročitaj uputstvo...
 
Odgovor na temu

RAZZLEDAZZLER
Tora Bora

Član broj: 27
Poruke: 543
*.beg.sezampro.yu



Profil

icon Re: file upload -> pomoc12.06.2002. u 18:20 - pre 188 meseci
xa xa xa

a i to shto kazesh
Vazno da chovek reshi problem
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: file upload -> pomoc

[ Pregleda: 3964 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.