Citat:
Cyber-Cop: @bubaslon
Nema policijske stanice, ja sam cyber policajac:-))
Postujem tvoje misljenje, medjutim, uvek postoji i druga strana medalje.
Tvrdis kako ce od kupovine legalnog softvera profitirati inostrane kompanije a sta je sa drzavom? Da li ti je poznat tok kretanja inostrane robe na domacem trzistu i da li znas za ekonomske kategorije kao sto su porez i carina? Da li ti je poznato da zbog piraterije samo u oblasti filmske industrije, a po osnovu neostvarenih prihoda po ovim kategorijama, drzava gubi 90 miliona eura godisnje. O tome kakvi su nam bioskopi necu ni da pricam.
Kao sto rece raven, neka snize cene. pa ko je lud da placa 300-400 din kartu i smrzava se (zimi) ili kuva (leti) u zagusljivoj prostoriji i gleda film na iscepanom i prljavom platnu pomocu kino-projektora iz 60-ih godina proslog veka uz zvucnu pozadinu izoblicenu distorzijama i krcanjem.
ja bih prvi isao tri puta nedeljno u bioskop (ako ima sta da se gleda) kad bi karta bila 100-150 din, naravno uz dobar tehnicki kvalitet i cistu salu.
Citat:
Cyber-Cop:
@damg
Ti si jedini koji me jos uvek vredja na ovom forumu. Izgleda da si neki stvarno interesantan lik, nema sta. Prosto, ne moze covek da ne pozeli da te upozna :-))
Jeste, mnogi od onih koji me poznaju kazu da sam interesantan. Ako te ne mrzi da putujes u unutrasnjost... A za vredjanje... pa ti si prvi poceo da vredjas... inteligenciju.
Citat:
Cyber-Cop:
@megadado
Ti si stvarno cool i pozdravljam te.
Ocigledno je da si ti pretplatnik koji fajlove koristi iskljucivo za svoje potrebe pa ti
nije jasno zasto su mnogi payeri na noz sa nonpayerima. Jednostavno je, kada bi svi skidali za dz. ko bi onda placao piratske diskove, tj. kako bi damg i ostali B-ERP-ovci isplatili svoju investiciju ?
Vidis, meni se ta "investicija" isplatila cim vise nisam morao da idem do raznoraznih polupismenih likova da nabavim neki film ili program. gde si mogao dobiti na divx-u raznorazno telecine smece pod firmom dvd quality i sl. Isto kao sto mi se isplatila i "investicija" povezivanja na internet i "investicija" kupovine racunara i satelitske kartice. i kada sam mogu da biram sta mi treba a sta ne, i kada naletim na odlicne stvari za koje nisam ni znao da postoje. eto to je cela mudrost.
Opet sam sebi skaces u usta: ako propadne broadsat, ljudi vise nece moci da "investiraju" u satelitski download, pa ce lepo hteli ili ne hteli morati da idu do velikih pirata da se snabdevaju. sto ce dovesti do enormnog bogacenja istih.
veliki pirati i tako ne koriste file fetch koji je za obicne smrtnike, vec su uzeli neku privatnu broadband vezu preko satelita samo za sebe, i dovlace stvari iz amerike mnogo ranije i mnogo vise nego sto to ovako stigne.
Ne mogu svi da skidaju za dz, kao sto ne mogu svi da surfuju za dz, jer to onda dovodi do propasti provajdera. zasto je to TOLIKO tesko razumeti? i kada bi bilo jos payera, cena broadsata bi bila niza, i tek onda se bas nikom ne bi isplatilo da ide i kupuje kod pirata. i to je ono sto me nervira sto ljudi nikako ne mogu shvatiti. unistavanjem file fetch provajdera vi ste ti koji potpomazu velikim piratima da budu jos veci i jos bogatiji.
autorska prava: o tome vredi razmisljati tek kad se u ovoj drzavi bude moglo pristojno ziveti od svog rada.