Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Opet o klimama: Midea, Housel ili Galanz?

elitemadzone.org :: TechZone :: Bela tehnika :: Opet o klimama: Midea, Housel ili Galanz?

Strane: < .. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... Dalje > >>

[ Pregleda: 189629 | Odgovora: 323 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Sasa_NS
Ha! Prčkam tu i tamo ponešto...
Novi Sad

Član broj: 61060
Poruke: 311
*.adsl.sezampro.yu.



Profil

icon Re: Opet o klimama: Midea, Housel ili Galanz?29.06.2006. u 20:24 - pre 216 meseci
Citat:
Firma koja prodaje HOUSEL je na trzistu dugo i prodala je tonu klima i panasonic telekomunikacionih uredjaja ("sigurne veze") a mali milion Indijanaca bavi se prodajom i ugradnjom MIDEA.




He,he, pa čoveče, Genel je "ekskluzivni uvoznik i distributer" i za Mideu i za Housel, ako nisi znao... Tim Indijancima, kako ih nazivaš, upravo Genel isporučuje Midea klime. Ispadaš malo smešan...

Housel je brend koji su oni izmislili...

Odi do neke njihove prodavnice kada uhvatiš malo vremena pa ćeš videti šta drže tamo...

I ti, ako želiš, možeš sutra da odeš u Kinu do Midee i da im kažeš da ti isporuče seriju klima pod markom "BGD". Ako poneseš dovoljno love, ispuniće ti svaku želju...
 
Odgovor na temu

bgd
Beograd

Član broj: 7306
Poruke: 65
..njuel-bg.customer.sbb.co.yu.



Profil

icon Re: Opet o klimama: Midea, Housel ili Galanz?29.06.2006. u 20:43 - pre 216 meseci
Generalni zastupnika za Mideu do ove godine: Azian Biznis Grup

http://abg.co.yu/pocetna.html -- ove godine vise ne postoji. Toliko o "ekskluzivnim" zastupnicima

Naravno da Genel liferuje Midee. Pa Midea = Housel. Ista fabrika, ista kontrola kvaliteta, isti proizvodi nize-srednje klase...

Prosetao sam se ja do njih. A prosetaj se i ti pa ih pitaj sta najvise prodaju, koji su im glavni prodajni prozvodi, za koje klime stampaju brosure, i slicno.

A sto se tice lepljenja raznih imena - pa naravno, to samo potkrepljuje tvrdnju da je Housel "prekrstena Midea" (u stvari sa sa tisim Matsushita/Panasonic kompresorom i lepsim dizajnom za neke modele)

[Ovu poruku je menjao bgd dana 29.06.2006. u 21:55 GMT+1]
 
Odgovor na temu

Sasa_NS
Ha! Prčkam tu i tamo ponešto...
Novi Sad

Član broj: 61060
Poruke: 311
*.adsl.sezampro.yu.



Profil

icon Re: Opet o klimama: Midea, Housel ili Galanz?29.06.2006. u 21:02 - pre 216 meseci
Dobra ti je ta firma. Ni sajt joj ne radi...

Evo ti deo pisma (odgovora) dobijenog od Midee u martu prošle godine po pitanju ko je zastupnik (pismo je dobio/objavio Zorg, član ovog foruma):

Dear Sirs,
Thank you very much that you will choose Midea air conditioners.
Genel is our exclusive distributor for Midea brand Air Conditioners in
Serbia, please contact them for any business, the phone number is
011-*******. Their Beograd office is in M*****ol Hotel, maybe you can go
there for details.

http://www.elitesecurity.org/tema/98103

Naravno da najviše prodaju Housel, ali to nije zbog kvaliteta i cene, već skupe (i efektne) reklamne kampanje...

Bio sam kod njih, i to više puta, i na kraju sam kupio istu tu Mideu kod konkurentske firme jer je bila jeftinija (i ugradnja je bila jeftinija). Prospekte nisu imali ni za Housel, ni za Mideu, već samo za Panasonic, i to model koji košta više nego duplo više...

Da se razumemo, nije Housel loš, poenta je da se za manje para dobija isto...





 
Odgovor na temu

bgd
Beograd

Član broj: 7306
Poruke: 65
..njuel-bg.customer.sbb.co.yu.



Profil

icon Re: Opet o klimama: Midea, Housel ili Galanz?29.06.2006. u 21:23 - pre 216 meseci

ma da budemo iskreni, i Housel i Midea i Galanz itd, itd, su boranija koja vise ili manje dobro sluzi. platis 200-nak evrica pa i da traje par godina - dobro je.

off -- Na trzistu postoje klime koje imaju mogucnost da povecaju koncentraciju kiseonika u prostoriji. Imajuci u vidu da kiseonik deluje povoljno na organizam na vise nacina (podmladjivanje tkiva, vise kiseonika u krvotoku, anti-stres, povoljan uticaj na mozdane celije, itd) ova mogucnost se cini veoma primamljivom. U svetu se placaju hiljade dolara za seanse kiseonikom a koriscenje ovakve klime, prema specifikaciji proizvodjaca, donosi koncentraciju od najmanje 21% kiseonika u prostoriji. Na nasem trzistu ima Panasonic O2 shower klima iz serije XE CKE (9-ke i 12-ice). Cena - prava sitnica - 1000 evrica.

http://www.macg.panasonic.com.my/sales/Puriteeo2.asp
 
Odgovor na temu

cozmo_im
Ivan Miladinovic
Direktor svemira i galaktickih
postrojenja
Zemun

cozmo_im
Član broj: 31495
Poruke: 5566
..shall-bg.customer.sbb.co.yu.



+896 Profil

icon Re: Opet o klimama: Midea, Housel ili Galanz?29.06.2006. u 21:24 - pre 216 meseci
Citat:
bgd: ...verovatno si brojao pa znas da se svaka treca kvari.
A sto se tice da se tehnika ne kupuje na isnovi izgleda, to uposte ne stoji. Neke od najboljih svetskih kompanija tipa Bang & Olufsen, Loewe napravile su ime na osnovu dizajna a unutra su stavljale proverene standardne komponente srednje klase (na pr. telefunken ili toshiba ekrani u B&O). Verovatno nemaju pojma svi ljudi dobrog ukusa a dubljeg dzepa koji kupuju samo B&O. U vreme kada se celokupna industrija tehnike seli u Kinu bice sve manje i manje razlika, sve postaje konfekcija, pa ce samo nijanse odlucivati, sto znaci i dizajn.
A kad se tehnika kupuje u Srbiji, u ovom slucaju klime, tu su bitne i druge stvari koje bi u normalnim zemljama trebale da se podrazumevaju kao sto su garancija, servis, profi montaza, odrzavanje, itd. Firma koja prodaje HOUSEL je na trzistu dugo i prodala je tonu klima i panasonic telekomunikacionih uredjaja ("sigurne veze") a mali milion Indijanaca bavi se prodajom i ugradnjom MIDEA.
Neka svako odmeri sve ove stvari, pa na kraju neka odluci da li da mu iznad glave nakace ruznu kutijetinu ili proizvod na kojem se vidi da se mislilo i o dizajnu. Ispade Midea je ko Suzuki iz Japana, a Housel je ko Suz. Maruti iz Indije, a oba proizvoda u stvari izlaze iz iste fabrike. Ma poredjenje nema veze s mozgom.
[Ovu poruku je menjao bgd dana 29.06.2006. u 21:16 GMT+1]



Ako ti mislis tako, onda dobro, samo nemoj da mi kukas ako kupis Housel i razocaras se performansama. I, da, poznajem coveka koji se time bavi 30 godina, svaki treci Housel ne dogura vise od godinu dana. Kad smo kod dizajna. Midea (fabrika) pravi klime za razlicita trzista, stoga i razlicita imena i drugaciji dizajn. Genel je do skora bio zastupnik Midee (mislim da je i sad), a prethodno se prodavao Housel (i sad se prodaje), kao brend Mideine fabrike na ovom trzistu, koje je trazilo ultra-mega jeftinu klimu. I naravno da su se rasprodale, jeftino je, narod ne pita. Reklama pravi cudo. Inace, Mideini pogoni su najmoderniji i najveci na svetu, nije ih dzabe Toshiba-Carrier grupa uzela pod svoje. Imaju savremeni razvojni centar. Meni je Genel ugradio Mideu i radi 100 puta bolje od dva Housela u komsiluku (Isto ugradio Genel). Imaju low-cost Matsushita kompresor koji se ugradjuje u starije Galanz modele, losije ulje u kompresoru. Midea ima Toshibin najpoznatiji kompresor (najbolji rotary kompresor iz starije generacije Toshibe-Carrier klima, ali jako pouzdan i odlicnih performansi) sa kvalitetnim uljem koje omogucava bolji start u losim uslovima rada, manje habanje i sl. Drugo, Housel ima jeftinije i losije isparivace (materijal i strukturu) nego Midea klima. Evo recimo, ne znam da li je iko cuo za Fonko - makedonska kompanija koja sklapa klime Toshiba Carrier tehnologija, najbolja Sanyo logika, najbolji isparivaci trenutno na trzistu. Radili su klimatizaiju USA baza na Kosovu i dela Frankfurtskog aerodroma. Fonko klima koju imam, razbija i Panasonica i Mideu po performansama, protoku vazduha, tisini u radu (gotovo necujna spoljna jedinica). 4 godine radi u rasponu od -15 do najvisih letnjih temperatura bez ijednog jedinog problema. Ima logiku (celu logicku plocu) preuzetu sa Tadiran Galaxy uredjaja, sa kompletnom dijagnostikom koju nema ni jedna klima osim Toshibe i Tadirana i inteligent defrost sistemom.
 
Odgovor na temu

ventura

ventura
Član broj: 32
Poruke: 7781
85.222.171.*



+6455 Profil

icon Re: Opet o klimama: Midea, Housel ili Galanz?29.06.2006. u 21:25 - pre 216 meseci
A u čemu je razlika između LG, Turskog LG i Samsunga?

Ja sam u firmi odabrao Samsunga koji je sa cenom isti kao Turski LG - 350 evra sa montažom, a LG iz Koreje je 450 evra. A na sve tri klime je garancija 5 godina, pa ne kapiram u čemu se to onda razlikuju?
 
Odgovor na temu

bgd
Beograd

Član broj: 7306
Poruke: 65
..njuel-bg.customer.sbb.co.yu.



Profil

icon Re: Opet o klimama: Midea, Housel ili Galanz?29.06.2006. u 22:16 - pre 216 meseci
Citat:
cozmo_im: Ako ti mislis tako, onda dobro, samo nemoj da mi kukas ako kupis Housel i razocaras se performansama. I, da, poznajem coveka koji se time bavi 30 godina, svaki treci Housel ne dogura vise od godinu dana. Kad smo kod dizajna. Midea (fabrika) pravi klime za razlicita trzista, stoga i razlicita imena i drugaciji dizajn. Genel je do skora bio zastupnik Midee (mislim da je i sad), a prethodno se prodavao Housel (i sad se prodaje), kao brend Mideine fabrike na ovom trzistu, koje je trazilo ultra-mega jeftinu klimu. I naravno da su se rasprodale, jeftino je, narod ne pita. Reklama pravi cudo. Inace, Mideini pogoni su najmoderniji i najveci na svetu, nije ih dzabe Toshiba-Carrier grupa uzela pod svoje. Imaju savremeni razvojni centar. Meni je Genel ugradio Mideu i radi 100 puta bolje od dva Housela u komsiluku (Isto ugradio Genel). Imaju low-cost Matsushita kompresor koji se ugradjuje u starije Galanz modele, losije ulje u kompresoru. Midea ima Toshibin najpoznatiji kompresor (najbolji rotary kompresor iz starije generacije Toshibe-Carrier klima, ali jako pouzdan i odlicnih performansi) sa kvalitetnim uljem koje omogucava bolji start u losim uslovima rada, manje habanje i sl. Drugo, Housel ima jeftinije i losije isparivace (materijal i strukturu) nego Midea klima. Evo recimo, ne znam da li je iko cuo za Fonko - makedonska kompanija koja sklapa klime Toshiba Carrier tehnologija, najbolja Sanyo logika, najbolji isparivaci trenutno na trzistu. Radili su klimatizaiju USA baza na Kosovu i dela Frankfurtskog aerodroma. Fonko klima koju imam, razbija i Panasonica i Mideu po performansama, protoku vazduha, tisini u radu (gotovo necujna spoljna jedinica). 4 godine radi u rasponu od -15 do najvisih letnjih temperatura bez ijednog jedinog problema. Ima logiku (celu logicku plocu) preuzetu sa Tadiran Galaxy uredjaja, sa kompletnom dijagnostikom koju nema ni jedna klima osim Toshibe i Tadirana i inteligent defrost sistemom.


Imao Housel 12-icu 3 godine. Kupljena na sajmu tehnike 2002 za 500 evra. Radila i dan i noc u potkrovlju, spoljna jedinica bila montirana na 5,5 m od unutrasnje, direktno na suncu -- sve radilo kako treba.

Sad sam kupio najnoviju Housel 12-icu iz panel serije HQ. Potpuno ista kao Midea iz Elite serije koje nema na nesem trzistu.

 
Odgovor na temu

StORM48

Član broj: 22809
Poruke: 7536



+401 Profil

icon Re: Opet o klimama: Midea, Housel ili Galanz?30.06.2006. u 01:01 - pre 216 meseci
Citat:
cozmo_im: poznajem coveka koji se time bavi 30 godina, svaki treci Housel ne dogura vise od godinu dana. Meni je Genel ugradio Mideu i radi 100 puta bolje od dva Housela u komsiluku...


Moram da pitam... o čemu bre Ti pričaš čoveče?!
Kakva bre "Midea bolja od Housela", kad je Housel = Midea. Housel ne postoji. To je Midea. Otvori svaki Housel, pa pogledaj šta je unutra. Ništa tu nije izmenjeno, niti je nekvalitetnije, nego standardna Midea (čak lepo i piše)

I ako hoćeš pošteno, takođe i ja poznajem nekoliko ljudi koji već nekoliko godina koriste Housel HAS-12M, koji rade non-stop. Jedan od korisnika sam i ja, i pomenutu klimu koristim već više od 3 godine, bez ijednog servisa, uključujući tu i redovne. Znači nikada nije pipnuta, osim prilikom montaže. Totalno je bešumna (što se nikako ne bi moglo reći za LG, Daewoo ili Tadiran, posle par godina eksploatacije) i hladi bez ikakvog preteranog forsiranja.

A u firmi imam Tadiran (kojim si očigledno očaran), koji je za dve godine popravljan 22 puta. I šta ćemo sad?

Promeni prijatelja, pošto Te očigledno ne informiše dobro. Ili bar iskreno. Odavno se u toj industriji ne zna ko pije, a ko plaća. Sve je to isto, samo se nešto plaća manje, a nešto više. Pošto glavnih proizvođača i tako postoji 5, ostalo su nijanse, koje ne treba bespotrebno plaćati.

I da, sa koje planete je taj Tvoj prijatelj, kad se 30 godina bavi klimama?

Izvini, ali toliko preterivanja i paušala nisam skoro pročitao u jednom postu. :(

Pozdrav
 
Odgovor na temu

amadeuss
bgd

Član broj: 24038
Poruke: 239
..taman-bg.customer.sbb.co.yu.



+3 Profil

icon Re: Opet o klimama: Midea, Housel ili Galanz?30.06.2006. u 01:27 - pre 216 meseci
Ovo je isto sto i Housel HQ sto se prodaje kod nas za 20.700 dinara,zar ne?
(obratite paznju na cenu)


http://www.split-sistema.ru/good/1100003.htm

 
Odgovor na temu

pctel
Beograd

Član broj: 13030
Poruke: 10893



+1349 Profil

icon Re: Opet o klimama: Midea, Housel ili Galanz?30.06.2006. u 03:12 - pre 216 meseci
Zanimljivo...
Eto primera koliko masovna prodaja smanjuje cenu... u Beogradu ne mozes da dodjes na red za ugradnju klime a Moskva... proda se cele 3 klime godisnje
Tamo niko ne kupuje klimu, leti ne treba jer je oko 20 stepeni temeratura a zimi ne moze da radi jer je mnogo hladno.
Samo ti sinko (administratore) radi svoj posao.
 
Odgovor na temu

amadeuss
bgd

Član broj: 24038
Poruke: 239
..taman-bg.customer.sbb.co.yu.



+3 Profil

icon Re: Opet o klimama: Midea, Housel ili Galanz?30.06.2006. u 06:30 - pre 216 meseci
Moscow's climate is described as continental, with warm summers and cold winters.Typical high temperatures in the warm months of July and August are +30°C (85-90°F); in the winter, temperatures may drop to -15°C (3°F) in January and February.

Izvor: Wikipedia



 
Odgovor na temu

cozmo_im
Ivan Miladinovic
Direktor svemira i galaktickih
postrojenja
Zemun

cozmo_im
Član broj: 31495
Poruke: 5566
*.ilink.static.sezampro.yu.



+896 Profil

icon Re: Opet o klimama: Midea, Housel ili Galanz?30.06.2006. u 08:54 - pre 216 meseci
Citat:
StORM48: Moram da pitam... o čemu bre Ti pričaš čoveče?!
Kakva bre "Midea bolja od Housela", kad je Housel = Midea. Housel ne postoji. To je Midea. Otvori svaki Housel, pa pogledaj šta je unutra. Ništa tu nije izmenjeno, niti je nekvalitetnije, nego standardna Midea (čak lepo i piše)
Pozdrav


Lupas gluposti. Midea ima Toshibin kompresor i Sanyo logiku na istom, Housel nema. Nisu iste. Housel je Midea za "jeftina" trzista, sa losijim kompresorom i elektronikom (ne pravi Sanyo).

Inace, Housel je po iskustvu svih normalnih ljudi (profesionalaca) jedna od losijih klima koja se ovde prodavala, a nazalost najprodavanija jer je u datom momentu bila najjeftinija. Da su hteli, odmah bi gurali Mideu ovde, odnosno proizvod koji nosi njihovu oznaku i koja ima kvalitetnije kompresore. Kako ces da provalis razliku u sacu (isparivacu) ako ne pogledas recimo sastav same cevke (presecene). Nema sanse, pa zato nemoj da pricas jer nisi video NIKAD skroz razmonitran isparivac (konkretno cevke). Niti si video kako izgleda Toshibin kompresor i Matsushitin izvan klime i elektronicki modul na kompresoru. Druga stvar je ulje koje se sipa u Toshiba kompresor i u Matsushita kompresor. U Toshibin obavezno ide Suniso GD-4 ulje koje ima tacku zgusnjavanja na -40 celzijusa. U Matsushitu ide neko no-name ulje pa kad upalis Housel na -15 previse se haba kompresor (hoce i da lupa ponekad), dok kod Midee sa Toshiba masinom nema sanse, pali bez problema na -20 ako treba i radi sasvim normalno. Uostalom, to ulje (Suniso GD-4) ima odlicne karakteristike i mnogo manje se za njega vezuje vlaga iz isparivaca koja je problem prilikom hladnog starta kompresora. Znaci - Toshiba ce da traje recimo 3x duze od Matsushite.

Ne kazem da je svaki Housel los, ali ogroman je procenat kvarova u prvoj godini (koji se otklone pa ni ne znate za to).

Tadiran klime ne hvalim vec hvalim kompresore Toshiba/Carrier koji se ugradjuju u iste (i u Mideu). To sto si naleteo na primerak koji je neko nestrucno montirao, to je druga stvar. Recimo da je kod Tadirana ispravnost 99% kao i kod Midee. Isto vazi i za Fonko klime.

LG se kvari katastrofa, Panasonic je odlican, kao i Fujitsu, Toshiba, Daikin. Vortex, Elin i ostali se isto kvare uzas (mom kumu se Elin kvario zilion puta za godinu dana).

Covek koga ja znam je jedini PRAVI distributer recimo za LG klime za nasu zemlju (direktno se bavi uvozom istih), a radio je za Toshibu (vec rekoh). Inace, on preporucuje Mideu u odnosu na LG (bez obzira sto radi LG).

Inace, TI MISLIS da ti Housel dobro radi, nisi recimo probao Fonko, Fujitsu, Toshibu pa nemas pojma kako prava klima treba da hladi i koji je realni protok vazduha. Dodji da ti pustim Fonko (komplet Toshiba/Carrier/Sanyo, samo maska nalepljenja), sa 580 m3 protoka (12.000 BTU), ohladi 30 kvadrata sa 31 na 25 u roku od par minuta, logika savrsena, tacno proracunava i pokazuje zadatu i aktuelnu temperaturu u sobi, kompletan zastitni sistem od kondenzovanja unutra pri hladjenju (automatsko spustanje krilaca posle odredjenog vremena a zatim nakon merenja vlage i temp. na isparivacu posle izvesnog vremena ih vraca u zadati polozaj, da ne bi kapljalo recimo, kao sto vecina jeftinih klima hoce ako ne moze da postigne temp. u prostoriji, pa pocne unutra da kaplje posle par sati konstantog rada kompresora). Automatska regulacija ventilatora unutrasnje jedinice na hladjenju prilikom dostizanja temperature (nema ko Housel, odma drnda na brzini na kojoj si ga ostavio i samo "CAP" kad dostigne temperaturu, katastrofa), isto i pri grejanju. Prevencija tzv. super-heat faktora na grejanju i prevencija ledjenja unutrasnjeg isparivaca. Odledjivanje spoljne jedinice koje funkcionise tako sto se meri vlaga i temp. gasa u isparivacu (a ne tajmerski fazon ko kod Housela, jos i ne iskljucuje potpuno duvanje kad odledjuje pa duva na sitno onako hladno) i ukljucuje defrost po potrebi, dok tajmerski defrost ukljucuje u slucaju da senzor "ispadne" i klima na rezimu grejanja (tj. kompresor) radi duze od 2-3 sata recimo (onda automatski daje defrost na svakih sat). I-feel funkcija identicna kao kod Tadiran Galaxy klime (Sanyo je opet umesao prste), automatski mod koji regulise sve - od brzine i polozaja krilaca do odabira moda u kojem klima radi da bi zadrzala odredjenu vlaznost vazduha i temperaturu (znaci bira sam: hladjenje/grejanje/odvlaznjivanje/ventiliranje, Housel ili ukljuci grejanje ili hladjenje pa nekad na auto modu haos pravi kad izbaci kondenz iz unutrasnje jedinice, nema dobru logicku kontrolu, vec modul sa osnovnim funkcijama). Pri tom Fonko trosi drasticno manje struje, a cirkulacija vazduha je ogromna, ima 30% veci unutrasnji isparivac od Housela recimo, raspodela temperature je odlicna.

E, to se zove KLIMA UREDJAJ. A ne Housel, Vortex, Galanz, Elin, Fuego. Midea je jedina koja ima Toshibu unutra i kvalitetan elektronicki modul (iako drugacije funkcionise od Fonka) koji kontrolise kompresor. Doduse Fonko je u startu 100 evara skuplji od svih ostalih (ja sam ga ugradio pre vise od 4 godine). Housel tih? Xa, xa, pa ceo komsiluk mi drnda od spoljnih jedinica i Matsushite koja vibrira i trese kutiju napolju - evo pre neki dan se komsija jadan mucio sa serviserima da mu nameste da spoljna jedinica ne drnda, pa gumice, pa stezi, pa otvaraj, gledaj... i uopste ko god ima u ulici Housel nije nikako zadovoljan grejanjem. Hladjenje - OK, svaka klima ce solidno da hladi, na grejanju je pravi ispit, ali samo kad je klima jedini izvor toplote u stanu. Na -10 je vec neupotrebljiv Housel za neko ozbiljno grejanje.

Ali dobro, neki ovde misle da je Housel svemirski brod, pa neka tako i bude, ocigledno niste videli kako funkcionisu klime u kojima su ugradjene kvalitetne komponente.
 
Odgovor na temu

ilkebgd
BGD

Član broj: 73549
Poruke: 414
*.beobug.com.



+1 Profil

icon Re: Opet o klimama: Midea, Housel ili Galanz?30.06.2006. u 10:38 - pre 216 meseci
Meni sinoc majstori ugradise Mideu i kazu da sa njom od jeftinijih klima imaju najbolja iskustva, da skoro i nema reklamacija dok na housel, galanz itd ima jako mnogo reklamacija... za LG rekose da nije losa ali ipak i na nju ima nesto vise reklamacija nego na mideu...
 
Odgovor na temu

pctel
Beograd

Član broj: 13030
Poruke: 10893



+1349 Profil

icon Re: Opet o klimama: Midea, Housel ili Galanz?30.06.2006. u 10:54 - pre 216 meseci
Citat:
cozmo_im: Midea ima Toshibin kompresor i Sanyo logiku na istom, Housel nema.
Od kad je Toshiba pre par godina kupila dobar deo Midea-e, sve klime koje Midea proizvodi su sa Toshiba kompresorom, pa i Housel i Vortex.
Samo ti sinko (administratore) radi svoj posao.
 
Odgovor na temu

ilkebgd
BGD

Član broj: 73549
Poruke: 414
*.beobug.com.



+1 Profil

icon Re: Opet o klimama: Midea, Housel ili Galanz?30.06.2006. u 11:01 - pre 216 meseci
Kako kad meni rekose sinoc majstori (a i ljudi iz 10-ak radnji koje prodaju klime a koje sam zvao pre neki dan) da housel ima Panasonic/matsushita kompresor...
 
Odgovor na temu

pctel
Beograd

Član broj: 13030
Poruke: 10893



+1349 Profil

icon Re: Opet o klimama: Midea, Housel ili Galanz?30.06.2006. u 12:00 - pre 216 meseci
Ma izgleda da Toshiba i Matsushita rade te kompresore zajedno... sto me ne bi cudilo s obzirom da nadjoh na internetu zanimljivu kompaniju - Toshiba Matsushita Display Technology. Znaci, mozda ova dva proizvodjaca i nisu bas toliko suprotstavljeni rivali kao sto na prvi pogled izgleda.
Samo ti sinko (administratore) radi svoj posao.
 
Odgovor na temu

cozmo_im
Ivan Miladinovic
Direktor svemira i galaktickih
postrojenja
Zemun

cozmo_im
Član broj: 31495
Poruke: 5566
*.ilink.static.sezampro.yu.



+896 Profil

icon Re: Opet o klimama: Midea, Housel ili Galanz?30.06.2006. u 12:28 - pre 216 meseci
Citat:
pctel: Od kad je Toshiba pre par godina kupila dobar deo Midea-e, sve klime koje Midea proizvodi su sa Toshiba kompresorom, pa i Housel i Vortex.


Jok, ima Matsushita (slabiji kompresor), koji je podosta jeftiniji i zato, kad Housel radi direktno pored neke klime sa Toshiba kompresorom, imate utisak da ne radi kao klima od 12.000 vec od 9.000 BTU. Caka i jeste u tome, da Midea proizvodi razne klime za razna trzista. Komsija koji je skoro ugradio Housel ovaj sa "biofilterom" i trt-mrt jonizatorom ima Matsushita kompresor. Treba sad isto jedan ortak da stavi Housel (ax, sto mrzim kad nadju neku "kombinaciju" pa mora samo odredjena klima), pa cu da ga otvorim i da vidim sta ima unutra (i njemu su rekli da je Matsushita).
 
Odgovor na temu

ivicavuk
Ivica M.
Srbija-Sumadija

Član broj: 44472
Poruke: 77
*.vdial.verat.net.



Profil

icon Re: Opet o klimama: Midea, Housel ili Galanz?30.06.2006. u 13:01 - pre 216 meseci
Da li je MDV isto Midea ili neko opet divljacko sklapanje i karabudzenje?
Sta je u klimi MDV MSE 12 HR (to je ona sa ravnim panelom).
NOMATICA
 
Odgovor na temu

zorg
Beograd

Član broj: 20796
Poruke: 762
*.43.eunet.yu.



+109 Profil

icon Re: Opet o klimama: Midea, Housel ili Galanz?30.06.2006. u 15:20 - pre 216 meseci
Bgd, sory sto se nisam odazivao na pp, nisam svracao na forum par dana.
Elem, na buvljaku je neki lik koji prodaje delove za motore i bocikle, ne znam koji red je, ali pred kraj je, tamo gde su bicikli. A mogu se naci (provereno) i u auto radnji u Cara Dusana, ne znam tacan naziv (opet rebusi, jebiga) ali kad ides od grada ka dorcolu, prodavnice je sa leve strane, velika lako uocljiva. Sa desne strane je auto Nena malo ranije..
Cek, evo je vizit karta!

"Auto Linea", Cara Dusana 48, tel 629-065

Ako nemaju trenutno, nabave za par dana. Provereno.
A gumice sto pominje ilkebgdsu neefikasne jer predstavljaju samo gumenu plocicu kroz koju ide jedan vijak, i on prenosi vibracije na konstrukciju i zid. Uvek ih mozes zameniti. Ja sam moje naknadno stavljao.
Pozdrav svima!

MIDEA rules!
 
Odgovor na temu

StORM48

Član broj: 22809
Poruke: 7536



+401 Profil

icon Re: Opet o klimama: Midea, Housel ili Galanz?30.06.2006. u 21:54 - pre 216 meseci
@cozmo_im

Na Tvoj nivo rečnika se neću spuštati... Tebi na čast. :(

Kažeš Panasonic dobar, a Matsushita kompresori ne valjaju (tako sam zaključio iz Tvojih postova)?

A je li Ti poznato da je Panasonic u VLASNIŠTVU Matsushita Electronics Ltd. od svog postojanja? I to ne u smislu da je Panasonic kupljen (kao što danas kompanije prelaze iz ruke u ruku), već je Matsushita Electronics osnivač četiri podfirme - Panasonic, Techics, Creative Labs i Kenwood i tako i posluje. Ovo nije vezano za klime, već uopšte za proizvode ovih firmi. Panasonic proizvodi plastiku i lepi nalepnice, i tako radi od svog postojanja praktično.

Kako sad to, Panasonic ne ugrađuje sopstvene kompresore, već uzima tuđe? Šta li?

Znači, ili Matsushita prodaje drugim firmama šugi-klasu svojih kompresora ili šta?

Pozdrav

 
Odgovor na temu

elitemadzone.org :: TechZone :: Bela tehnika :: Opet o klimama: Midea, Housel ili Galanz?

Strane: < .. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... Dalje > >>

[ Pregleda: 189629 | Odgovora: 323 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.