Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Izbor klima uredjaja

elitemadzone.org :: TechZone :: Klimatizacija :: Izbor klima uredjaja
(Zaključana tema (lock), by Gojko Vujovic)
Strane: << < .. 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... Dalje > >>

[ Pregleda: 6348630 | Odgovora: 20649 ] > FB > Twit

Postavi temu

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

pisac

Član broj: 13046
Poruke: 4578



+3341 Profil

icon Re: Izbor klima uredjaja23.06.2006. u 22:03 - pre 216 meseci
Imao sam tu sreću da radim u firmi koja je imala nekoliko različitih klima u nekoliko prostorija, a jedna od njih je i ta "Gorenje".

Klima je kao prvo strašno ružna, ali strašno.
A druga stvar je što mnogo krcka. Stalno nešto pucketa, škripucka, itd...

[Ovu poruku je menjao pisac dana 24.06.2006. u 09:53 GMT+1]
 
0

pisac

Član broj: 13046
Poruke: 4578



+3341 Profil

icon Re: Izbor klima uredjaja24.06.2006. u 12:45 - pre 216 meseci
Jel neko instalirao spoljnu jedinicu u hodnik zgrade? Jel pravi preveliku buku noću (ne bih da me zamrze komšije) i preveliku toplotu u hodniku?

Vidjao sam spoljne jedinice u podzemnom prolazu/tržnom centru (tj. metrou) kod Vuka, napravile su pakao od prolaza (zakonom bih zabranio takvo instaliranje na javnom zatvorenom prostoru), medjutim tamo ima bar desetak spoljnih jedinica pa nije ni čudo što su napravile pakao. Ja bih moju spoljnu jedinicu postavio na stepenište zgrade (dok se ne donese dotični zakon ;-)), jer je odmah do mog predsoblja u koje hoću da postavim klimu (pa da hladi ceo stan).

Inače, iz predsoblja do zgodnog mesta sa spoljne strane zgrade bih morao da vučem čak 8m cevi, pa mi je zbog toga mnogo praktičnije stepenište zgrade koje je odmah sa druge strane zida. A i zimi će bolje da greje.
 
0

ilkebgd
BGD

Član broj: 73549
Poruke: 414
*.beobug.com.



+1 Profil

icon Re: Izbor klima uredjaja24.06.2006. u 18:45 - pre 216 meseci
jel moze neko da objasni ima li razlike u ciscenju tog biofiltera i obicnog ugljenog filtera? Znam da se obicni filter samo istusira a kako se cisti biofilter??? i jel moze da se cisti uopste, ne mora valjda da se menja stalno?

Zvao sam preko 10 telefona posto planiram da kupim klimu ali ni na jednom nisu znali da mi odgovore na to pitanje , kazu pise verovatno u uputstvu sta se radi sa biofilterom... prodavci=katastrofa... :))

Neko je ranije napisao da ne treba uzimati klimu sa biofilterom nego sa obicnim zbog lakog ciscenja, a ja bas hocu sa biofilterom i jonizatorom jer sam pomalo alergican na prasinu...
 
0

cozmo_im
Ivan Miladinovic
Direktor svemira i galaktickih
postrojenja
Zemun

cozmo_im
Član broj: 31495
Poruke: 5566
..shall-bg.customer.sbb.co.yu.



+896 Profil

icon Re: Izbor klima uredjaja24.06.2006. u 21:13 - pre 216 meseci
Ti "biofilteri" i "jonizatori" ama bas nikakvu funkciju nemaju. Obicno filteri riknu posle par meseci (moras da ih bacis). A jonizator je takva mamipara da nemam reci.
Stvarno, ali stvarno, to na klimi ama bas nikakvu funkciju nema. Taj antibakterijski filter je jedno prcno koje uopste ne stiti isparivac, glavni stit su oni veliki antistatik (koji jedini brane od prasine) filteri. Bakterije se skupljaju zbog vlage u klimi na unutrasnjim delovima isparivaca. Tako da se jednom godisnje mora isprati (recimo blagim rastvorom brefa ili domestosa) isparivac na unutrasnjoj jedinici. Inace, ti antibakterijski filteri kad krenu da smrde... katastrofa.
Jonizator je gori od one gluposti sto se prodavala po novinama.

Redovno ciscenje klime - i nikakvih problema. Ja imam devijaciju nosa, osetljive sinuse, alergican sam na prasinu... i ne da mi NE smeta, nego mi je bolje kad klima radi! Naravno, svakih mesec dana perem filtere (onaj glavni i sa aktivnim ugljem) i niti ima neprijatnih mirisa iz klime, niti iritira, stavim osvezivac unutra - i to je to.

Ne stavljas klimu u rudnik uglja ili piljaru, stavljas u stan koji se redovno cisti, brise prasina, usisava... tako da, bez brige.

Bolje gledajte da kupite kvalitetnu klimu i od dobrog dobavljaca sa pravom garancijom.
 
0

srdjan grubic
NS

Član broj: 99034
Poruke: 19
..mtsns-ns.customer.sbb.co.yu.



Profil

icon Re: Izbor klima uredjaja24.06.2006. u 21:16 - pre 216 meseci
Zovi servisere oni ce se pobrinuti. Obavezan je servis bar jednom godisnje i naplacuje se.
s
 
0

srdjan grubic
NS

Član broj: 99034
Poruke: 19
..mtsns-ns.customer.sbb.co.yu.



Profil

icon Re: Izbor klima uredjaja24.06.2006. u 21:22 - pre 216 meseci
Citat:
srdjan grubic: Poz. svima. Imam jedan problem u velikoj sam dilemi koju klimu da kupim. Pare nisu problem spreman sam da iskesiram 600 eura. Bitna mi je i funkcionalnosti i dizajn. Hteo bih neki Panel model ili Mirror model. Video sam takve Art Cool klime ali sam cuo da su one djubre da ih sklapaju bugari, kinezi ili turci. Od klima za koje sam cuo da imaju preterane performanse nisam video da neka ima zavidan dizajn. Sta mi preporucujete?



Aj neko da me posavetuje?

s
 
0

pisac

Član broj: 13046
Poruke: 4578



+3341 Profil

icon Re: Izbor klima uredjaja24.06.2006. u 21:28 - pre 216 meseci
Citat:
cozmo_im: Taj antibakterijski filter je jedno prcno koje uopste ne stiti isparivac, glavni stit su oni veliki antistatik (koji jedini brane od prasine) filteri.
...
Ne stavljas klimu u rudnik uglja ili piljaru, stavljas u stan koji se redovno cisti, brise prasina, usisava... tako da, bez brige.


Pa... antibakterijski filteri i nisu zaštita od prašine već od bakterija :-). A sem toga, čim strašno smrde znači da se na njima zadržavaju bakterije, možda ih treba redovno menjati?

Uostalom, klima sa jonizatorom i antibakterijskim filterom je samo 5 evra skuplja od obične, pa što je ne bih uzeo?

I sem toga, otkud znaš da se moj (ili bilo koji drugi) stan redovno čisti, usisava...? ;-)
 
0

ilkebgd
BGD

Član broj: 73549
Poruke: 414
*.beobug.com.



+1 Profil

icon Re: Izbor klima uredjaja24.06.2006. u 22:47 - pre 216 meseci
Da, biofilter je zastita od bakterija... A jonizator i od prasine.( barem bi tako teoretski trebalo da bude) No i dalje nema odgovora na pitanje kako se cisti/pere biofilter i da li uopste moze da se cisti ili mora da se menja stalno... I koliko kosta ako mora da se menja... Cak su mi u nekim radnjama davali brojeve od njihovog majstora koji je na terenu i ni oni nisu znali (ili nisu hteli :)) da mi kazu... Dakle kao da su spanska sela :)))

[Ovu poruku je menjao ilkebgd dana 25.06.2006. u 00:08 GMT+1]
 
0

cozmo_im
Ivan Miladinovic
Direktor svemira i galaktickih
postrojenja
Zemun

cozmo_im
Član broj: 31495
Poruke: 5566
..shall-bg.customer.sbb.co.yu.



+896 Profil

icon Re: Izbor klima uredjaja25.06.2006. u 07:37 - pre 216 meseci
Kod jeftinih klima ne mogu da se zamene jer nema da se kupe. A traju oko 6 meseci. Sto se tice prasine, NAJBITNIJI je, rekoh, antistatik filter (onaj veliki) u klimi. Jonizator stvarno nema nikakvu funkciju (nikakve razlike nema kad imas klimu sa jonizatorom i bez). Klima ce da smrdi i bez i sa "antibakterijskog" filtera jer se NE skupljaju bakterije na njemu nego na isparivacu. Ti filteri ne pokrivaju ni pola isparivaca (mozda 30%)... tako da je isto sa njima i bez njih. Znaci, nemaju nikakvu funkciju a i brzo riknu a nema ih da se kupe. Inace, ti filteri se peru najnormalnije ko i drugi.

Za ljude sa alergijama i problemima, ovo je dobra stvar (ali ovo je jedna od najskupljih klima i nema je kod nas), ali pogledajte koliko je anti bakterijski filter MANJI od isparivaca (3 puta manji):

http://www.hitachiconsumer.com.my/aircon.asp


Inace, na jeftinim klimama, obicno se izbacuje taj antibakterijski, jer ga nema za zamenu i kratko traje...
 
0

ilkebgd
BGD

Član broj: 73549
Poruke: 414
*.beobug.com.



+1 Profil

icon Re: Izbor klima uredjaja25.06.2006. u 09:43 - pre 216 meseci
Moram priznati da se ne razumem u klime, jer tek sledece nedelje planiram da nabavim. Iako sam dosta ovde na ES-u procitao,neke stvari su mi krajnje konfuzne - sve to vezano za filtere...

- koje sve filtere ima "obicna" klima? Ja koliko sam shvatio "obicna" klima je sa ugljenim filterom. kakav je sad to antistatik filter? i koji od tih filtera se cisti i kako? neko je napisao da se samo istusira... a na koji filter se to odnosi? da li neki od filtera treba da se menja nakon nekog perioda i koliko kosta?

-a koje filtere ima klima sa "biofilterom i jonizatorom" (konkretno "jeftina", planiram mideu da kupim)? ako taj biofilter mora da se menja nakon oko 6 meseci a nema da se kupi pa koja je svrha toga, nista ne razumem... da li i ova klima sa biofilterom ima jos neki filter- antistatik, ugljeni ili koji? recimo ako se izbaci taj biofilter nakon 6 meseci, koji onda ostane??


dvoumim se izmedju Midee MSG-12HR (sa ugljenim filterom) i Midee MSF-12HR (sa biofilterom i jonizatorom). Ova druga je samo 5 evra skuplja pa sam mislio nju da uzmem jer sam malo alergican na prasinu, ali sad vise nisam siguran. sta je bolje uzeti i zasto? poznajem neke ljude koji su alergicni na prasinu i smeta im klima (a stanovi im nisu neuredni) pa sam zato mislio da uzmem ovu sa biofilterom i jonizatorom...

 
0

cozmo_im
Ivan Miladinovic
Direktor svemira i galaktickih
postrojenja
Zemun

cozmo_im
Član broj: 31495
Poruke: 5566
..shall-bg.customer.sbb.co.yu.



+896 Profil

icon Re: Izbor klima uredjaja25.06.2006. u 19:00 - pre 216 meseci
Antistatik filter (i jedini koji stiti od prasine) je onaj veliki (crni ili zeleni) filter koji prekriva ceo unutrasnji isparivac. Ugljeni filter - mali filteri ispod tog antistatik filtera, sluze da eliminisu neprijatne mirise. Bakterijski filter navodno eliminise bakterije, ali on ne oubhvata celu povrsinu isparivaca, a bas tamo na gornjim delovima isparivaca se hvata budj i bakterije. Kad bakterijski i ugljeni filter izgube svojstva (mada ugljeni ne bi trebao ako se redovno ispira i pere) klima smrdi. Jedini filteri bez kojih klima NE sme da radi su veliki antistatik filteri. Oni se ispiraju tusem najbolje, poprskas malo brefom i super se operu. Isto i sa ugljenim filterom (a i bakterijskim).

Kod Midee ne mozes da pogresis, odlicne su klime, koji god model da kupis, pa ako je ovaj samo 5e skuplji, kupi slobodno. Stvarno su odlicne klime, skoro da se i ne kvare, solidno su tihe, a imaju Toshiba kompresor (MSG-12HR sigurno, ova druga ne znam).

Svaka klima ima antstatik i ugljeni filter. Ugljeni i antibakterijski ces tesko naci da kupis kao rezervni deo, cak i antistatik se tesko nalaze.
 
0

ilkebgd
BGD

Član broj: 73549
Poruke: 414
*.beobug.com.



+1 Profil

icon Re: Izbor klima uredjaja25.06.2006. u 21:16 - pre 216 meseci
Ok, hvala Ivane, ali ovaj put ne vezano za toyotu nego za klimu :) Znaci ako sam dobro shvatio, svaka klima ima antistatik i ugljeni filter, e sad ova "sa biofilterom i jonizatorom" ima jos plus i biofilter... Pa ako je tako onda cu ipak tu uzeti (razlika je 5 evra), pa ako i bude morao da se izvadi biofilter nema veze... Samo se nadam da bar taj ugljeni i antistatik ne moraju da se menjaju ili bar ne tako brzo kao biofilter... :) Inace nasao sam na nekom sajtu, mislim da je bugarski :) da i Midea MSF-12HR (sa biofilterom i jonizatorom) ima toshiba kompresor, valjda je tacno...
 
0

sumil
Dragan Ivanović
Leskovac

Član broj: 34852
Poruke: 4
*.smin.sezampro.yu.



Profil

icon Re: Izbor klima uredjaja25.06.2006. u 23:08 - pre 216 meseci
Pozdrav svima,
moliio bih nekog da kaze nesto o BEKO klimama, posto nigde na netu nisam mogao da nadjem nista o njima
(kako su se pokazale, koji kompresor imaju itd).
PS Troumim se izmedju: MIDEA - BEKO - NEO
 
0

SAF2
Drax Martin
Crab Nebula

Član broj: 98062
Poruke: 11
*.internet.krstarica.net.



Profil

icon Re: Izbor klima uredjaja26.06.2006. u 03:26 - pre 216 meseci
NNIKAKO NEO!!! Postavio sam jedno pitanje majstorima koji su medju prvima u srbiji poceli sa ugradnjom klima, iz dana kada su se samo nemacki penzioneri hladili za vreme vrucih sankcija, znam ih dosta dugo i verujem im da se nesecaju broja klim akoje su ugradili. Pitanje je bilo sledece: "Znam da je teska rasprava koja je klima najbolja, ali koja je po vama najlosija?" Odgovor je bio: "NEO, losa je konstrukcija, varovi se odvajaju, elektronika je jako losa, puno puta je pregorela ploca zbog losih zener dioda i trioda."

Dok midea ne uliva neko poverenje. Za beko nemam pojma. Ja licno kada bi opet kupovao klimu izabrao bih TADIARAN! Kompresor u Tadiran klimama, vodi poreklo is NASA-e, dok je inzenjerska ekipa tadirana izumela spit sitem, njihov invertor je prica za sebe. Naravno za tadiran treba imati kesa ako ga imate i toplo vam je ne oklevajte. LG je sasvim solidan izbor, pouzdana. Drug je ima i zadovoljan je, njegov komentar je zimi greje, leti ladi. To ej sve sto mi treba. Kada je ove zime u ns bilo -22 njegov LG je radio.

Ali pretedent iz senke je HOUSel, za one sa osetljvim disajnim organima, bronhiticare, astmase, housel sa bio filterom i jonisatorom je odlicno resenje, housel ima u ponudi i machasuta i panasonik kompresore, ja sam uzeo model sa machasuta kompresorom, ako zanemarimo dizajn bez ideje, klima je zaista odlicna. Pored housela sa biofilterom i jonizatorom imate utisak da ste na planini, u blizini nekog vodopada, ako jos zivite u gradu, verujte mi nekako vam se ne izlazi na necist vazduh koji je odmah tu ispred tvoje zgrade. Evo i sada sedim na planini i kucam ovaj re: :)))) Imaju i odlicnu servisnu ekipu u ns izlaze u taku dana ili najkasnije sutradan. (jeste pokvarila se jednom nije htela da greje to je srednjeno, i uz redovan servis garancija je 5 god). Ispada da ih previse housel, ali ne samo sam objektivan, zavredjuju postovanje nas midle class potrosaca. (Mogli bi pod hitno da promene dizajnera :))
-------------------------------------------------
Things are only impossible until they're not!
 
0

acabgd
Beograd

Član broj: 5469
Poruke: 910
Via: [es] mailing liste

Sajt: www.sportskacentrala.com


+46 Profil

icon Re: Izbor klima uredjaja26.06.2006. u 03:35 - pre 216 meseci
> Dok midea ne uliva neko poverenje. Za beko nemam pojma. Ja licno
> kada bi opet kupovao klimu izabrao bih TADIARAN!

Ja mogu samo da potvrdim ovo od kada sam uzeo Tadiranovog "Pingvina". Nisam ni pretpostavljao da ce biti ovako vruce, ali sad vidim da sam na vreme pazario i to pravu stvar.
Po ovom paklu, a stan mi je na vrhu zgrade, pod krovom, pa jos gleda na suncanu stranu, mogu da zivim samo u prostoriji gde radi Tadiran. Jeste da radi od 10 ujutro do 23 uvece, ali brate hladi kao lud.
 
0

ilkebgd
BGD

Član broj: 73549
Poruke: 414
*.beobug.com.



+1 Profil

icon Re: Izbor klima uredjaja26.06.2006. u 06:26 - pre 216 meseci
SAF2:

"Ali pretedent iz senke je HOUSel, za one sa osetljvim disajnim organima, bronhiticare, astmase, housel sa bio filterom i jonisatorom je odlicno resenje, housel ima u ponudi i machasuta i panasonik kompresore, ja sam uzeo model sa machasuta kompresorom, ako zanemarimo dizajn bez ideje, klima je zaista odlicna. Pored housela sa biofilterom i jonizatorom imate utisak da ste na planini, u blizini nekog vodopada, ako jos zivite u gradu, verujte mi nekako vam se ne izlazi na necist vazduh koji je odmah tu ispred tvoje zgrade. Evo i sada sedim na planini i kucam ovaj re: :)))) Imaju i odlicnu servisnu ekipu u ns izlaze u taku dana ili najkasnije sutradan. (jeste pokvarila se jednom nije htela da greje to je srednjeno, i uz redovan servis garancija je 5 god). Ispada da ih previse housel, ali ne samo sam objektivan, zavredjuju postovanje nas midle class potrosaca. (Mogli bi pod hitno da promene dizajnera :))"

Hehe, slatko sam se nasmejao čitajući ovaj post... ne razumem se nešto u klime ali barem znam da su Panasonic I Matsushita (ne Machasuta) jedna te ista firma odnosno u konkretnom slučaju to je jedna te ista marka kompresora... Drugo, ovde se više puta moglo pročitati da Midea proizvodi Housel sa nešto nižim nivoom kvaliteta, a cena Housela je veća... prema tome ne stoji tvrdnja da Midea ne uliva poverenje a da je Housel odličan... i treće nije Housel jedina klima sa biofilterom i jonizatorom...






 
0

cozmo_im
Ivan Miladinovic
Direktor svemira i galaktickih
postrojenja
Zemun

cozmo_im
Član broj: 31495
Poruke: 5566
..shall-bg.customer.sbb.co.yu.



+896 Profil

icon Re: Izbor klima uredjaja26.06.2006. u 06:36 - pre 216 meseci
Citat:
Dok midea ne uliva neko poverenje. Za beko nemam pojma. Ja licno kada bi opet kupovao klimu izabrao bih TADIARAN! Kompresor u Tadiran klimama, vodi poreklo is NASA-e, dok je inzenjerska ekipa tadirana izumela spit sitem, njihov invertor je prica za sebe. Naravno za tadiran treba imati kesa ako ga imate i toplo vam je ne oklevajte. LG je sasvim solidan izbor, pouzdana. Drug je ima i zadovoljan je, njegov komentar je zimi greje, leti ladi. To ej sve sto mi treba. Kada je ove zime u ns bilo -22 njegov LG je radio.


Xa, xa... pa Toshiba je pre dve godine kupila Mideu, Midea sad pravi sve Tadiran modele, sve Toshiba modele, pravi jeftini Housel, Galanz, Vortex... Tadiran ima Toshibine kompresore koji se rade u saradnji sa Carrier-om, a takav isti je ugradjen u Mideu (naravno, ne onaj za inverter, vec isti koji ide u Astro seriju). Midea je inace jedna od jeftinijih, a najpouzdanijih klima. Inace, novi Tadirani izgledaju sad identicno kao Midea, zato sto ih pravi ta fabrika. Tako da je svejedno kupiti i Mideu i Tadiran, kod invertera se izvor svodi na Tadiran, Panasonic, Fujitsu, Mideu, Toshibu....
 
0

slanina

Član broj: 82586
Poruke: 5
*.eunet.yu.



Profil

icon Re: Izbor klima uredjaja26.06.2006. u 14:02 - pre 216 meseci
DA LI NEKO ZNA JEL IMA U NOVOM SADU DA SE KUPI Coil Disinfectant ZA DEZINFEKCIJU KLIMA UREDJAJA?
 
0

nenci
Nenad Ciric
Beograd

Član broj: 59903
Poruke: 18
..AT.HighSpeedADSL.beotel.net.



Profil

icon Re: Izbor klima uredjaja26.06.2006. u 17:41 - pre 216 meseci
Ja tu Tadiran pingvin klimu nemogu nigde da nadjem na net-u ,jesi li siguran da je to Tadiran ,kada su mi bili ovi na servisu iz Tadirana ja ih pitao ,a oni me samo bledo odgledali ,zvao ih i telefonom kazu nepravi tadiran TO ?

Ja sam inace ocajan sa mojim tadiranom ,i nebi ga uzeo vise u zivotu ,ceo dan ladi i spusti mi temperaturu 3-5 stepeni max. a nije bas tako losa ni izolacija ,a ni velika vrucina ,a muka mi je vise da zovem servis i zalim se ,ako jos jednom budem zvao uzecu francuza u ruke i sam da je skinem i grunem sa 4.sprata ,odem i kupim Galanza
 
0

acabgd
Beograd

Član broj: 5469
Poruke: 910
Via: [es] mailing liste

Sajt: www.sportskacentrala.com


+46 Profil

icon Re: Izbor klima uredjaja26.06.2006. u 18:37 - pre 216 meseci
Ja sam Tadiran kupio od prve ruke, uvoznika, dole u prolazu kod stanice =
kod Vuka i sasvim sam zadovoljan, kao sto i rekoh.
Imao sam i link za sajt i detaljan opis, pa ako treba mogu da iskopam =
ponovo.
 
0

elitemadzone.org :: TechZone :: Klimatizacija :: Izbor klima uredjaja
(Zaključana tema (lock), by Gojko Vujovic)
Strane: << < .. 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... Dalje > >>

[ Pregleda: 6348630 | Odgovora: 20649 ] > FB > Twit

Postavi temu

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.